VVD-Kamerlid Aartsen heeft een motie opgesteld waarin onder voorwaarden extra uitstel tot zeven jaar mogelijk wordt voor belastingschulden door corona. Een meerderheid van VVD, CDA, PVV, SGP, ChristenUnie en D66 dient het voorstel mede in.

Flexibeler terugbetaling

Staatssecretaris Van Rij van Financiën liet onlangs al weten dat de overheid ondernemers meer flexibiliteit gaat geven om hun in coronatijd opgebouwde belastingschuld terug te betalen. Betalen per kwartaal wordt mogelijk en bedrijven kunnen betaalpauzes opnemen. Met die versoepeling wil het kabinet ‘in de kern gezonde ondernemingen’ tegemoetkomen die toch problemen hebben om de belastingschuld terug te betalen.

Motie: 7 jaar uitstel

De Tweede Kamer gaat daar nu met de motie nog een schepje bovenop doen. De indieners van het voorstel overwegen in de motie onder meer ‘dat de standaard vijf jaar terugbetaaltermijn voor een bepaalde groep levensvatbare ondernemers niet voldoende is’.

Het kabinet moet daarom van een meerderheid in de Kamer inzetten op een scenario waarbij ‘ondernemers waarvoor de vijfjaarstermijn te kort is op verzoek en na een lichte toets voor levensvatbaarheid onder voorwaarde gebruik kunnen maken van een eventueel extra uitstel tot zeven jaar om hun belastingen terug te betalen die door corona zijn veroorzaakt’.

Motie van het lid Aartsen c.s. over extra uitstel tot zeven jaar voor belastingschuld door corona

BEL DIRECT