ABN AMRO wil “zo snel mogelijk” een mogelijkheid voor consumenten invoeren om tijdelijk hun hypotheek of krediet niet af te lossen. De regeling is voor klanten die door het coronacrisis in financiële problemen komen, meldt De Telegraaf.

Alle getroffen maatregelen om de door het coronavirus getroffen economie te redden zijn vooralsnog met name gericht om grote, kleine en eenmansbedrijven overeind te houden. “Maar consumenten met een nulurencontract, zzp’ers of kleine ondernemers kunnen aan het einde van de maand last krijgen om hun hypotheek of afgesloten krediet af te lossen”, stelde topman Kees van Dijkhuizen in gesprek met de krant. “Ook die moeten we kunnen helpen.”

Hoe en wanneer ABN AMRO de regeling in praktijk brengt is nog niet duidelijk. Meer banken overwegen om particuliere klanten tegemoet te komen bij de aflossing van een hypotheek, maar doen hierover nog geen stevige uitspraken. “Helaas is het nu nog te vroeg om op dit vlak concreet te zijn”, liet een woordvoerder van Rabobank weten aan De Telegraaf. ING wees daarnaast op bestaande mogelijkheden voor hypotheekklanten met financiële problemen: “Er zijn altijd diverse maatwerkoplossingen te bespreken, bijvoorbeeld in het geval de klant zich zorgen maakt over gemiste betalingen.”

BEL DIRECT