Werkgevers die gebruik hebben gemaakt van de NOW 1-maatregel kunnen vanaf 7 oktober een aanvraag indienen voor een definitieve berekening van het subsidiebedrag. In sommige gevallen is hiervoor een accountantsverklaring verplicht. Als de aanvrager geen accountantsverklaring hoeft te overleggen, moet hij mogelijk een derdenverklaring inleveren. Op rijksoverheid.nl zijn nu voor beide situaties downloadbare formulieren beschikbaar. De NOW 1.0 gaat over de periode maart tot en met mei 2020.

Accountantsverklaringen bij NOW 1.0

De accountantsverklaring is verplicht voor bedrijven die een voorschot – 80% van het verleende subsidiebedrag – hebben ontvangen van € 100.000 of meer. Ook bij een vastgestelde subsidie van € 125.000 of meer is een accountantsverklaring vereist.

Op rijksoverheid.nl staan de verklaringen die horen bij een assurance-rapport met beperkte mate van zekerheid en een assurance-rapport met redelijke mate van zekerheid. Ook staat hier de verklaring die hoort bij een samenstellingsverklaring.

Derdenverklaring

Als de ondernemer geen accountantsverklaring hoeft te overleggen, moet hij een derdenverklaring inleveren bij een verzoek om vaststelling van een subsidie met een voorschot boven € 20.000 of een vaststellingsbedrag boven € 25.000.

Wie als derde deskundige op moet treden kan op de internetsite van de Rijksoverheid het formulier verklaring van deskundige derde in het kader van de aanvraag tot vaststelling van de NOW-subsidie aan het UWV downloaden.

Meer vragen of bent u op zoek naar een accountant Heerhugowaard? Wij helpen u graag verder.

BEL DIRECT